Овесени меденки с бадеми

Вкусни меденки с фини овесени ядки, смлени бадеми и настъргана портокалова кора
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г печени бадеми
250 г пчелен мед
180 г фини овесени ядки
180 г пшенично брашно
125 г захар
25 мл прясно мляко
70 мл олио
2 яйца
1 ч. л. сода бикарбонат
кората от 1 портокал
филирани бадеми и стафиди за декорация


Начин на приготвяне:
1
Овесени меденки с бадеми
Медът и захарта се сипват в тенджерка и се разбъркват.
2
Овесени меденки с бадеми 2
Налива се олиото и сместа се загрява на много слаб огън, докато захарта се разтопи.
3
Овесени меденки с бадеми 3
Прясното мляко се разбърква със содата и се добавя към захарната смес, като се бърка на слаб огън.
4
Овесени меденки с бадеми 4
Бадемите се смилат на фини трохи и се разбъркват с брашното и овесените ядки.
5
Овесени меденки с бадеми 5
Прибавя се настърганата кора от портокал.
6
Овесени меденки с бадеми 6
След това се налива захарната смес, чупят се яйцата и се омесва меко тесто.
7
Овесени меденки с бадеми 7
Тестото се разстила в намаслена тавичка и повърхността се заглажда добре с помощта на шпатула.
8
Овесени меденки с бадеми 8
Разрязва се на правоъгълни парчета, всяко от които се декорира с филиран бадем и стафиди.
9
Овесени меденки с бадеми 9
Меденките се пекат около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Жанин, много зависи от фурната. Пробвай да печеш на по-ниско ниво и намали температурата с 20 градуса.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
На 200 градуса на петата минута от печенето започва да изгаря!!! Не е ли много тази температура?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: