Овесени крекери

Хрупкави и здравословни, стават и за мезе с някой пикантен дип
Източник: Бон Апети
Дата: 12.09.2011
Овесени крекери
 
Необходими продукти:
150 г фини овесени ядки
100 мл прясно мляко
100 мл вода
50 г сирене „Чедър“
1 ч. л. сух риган
сол на вкус
брашно за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Овесени крекери

Млякото и водата се загряват и с тях се заливат овесените ядки. Оставят се за 10 минути да се накиснат. След това се прехвърлят в купа, за да се охладят.


2
Овесени крекери 2

Към тях се добавят фино настърганият чедър и ригана, и се меси с ръце докато се получи мека топка.


3
Овесени крекери 3

Върху хартия за печене се поръсва малко брашно, поставя се тестото, отгоре се поръсва с още малко брашно и се разточва тънък правоъгълник. Изрязват се кръгчета с помощта на кафена чашка. Хартията се прехвърля в тава за печене.


4
Овесени крекери 4

Крекерите се пекат около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се изваждат върху метална скара, за да изстинат.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2017
Правих тези крекери като част от менюто за рождения ми ден. Станаха страхотни - хрупкави и леки. Ние ги мазахме с хумус за още по-голям разкош, но и самостоятелно са много вкусни.
5.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2014
Направих ги с кашкавал вместо чедър. В момента се пекат
4.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2014
Аз не успях да ги направя на кръгчета, за това ги изпекох и после ги нарязах.
3.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2014
Любими са ми! Понякога слагам обикновен кашкавал и пак стават толкова вкусни!
2.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2013
Хрупкави,здравословни,наслада за небцето,опитайте
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: