Овчарски пай

Много оригинална и вкусна рецепта, която приготвих наскоро за рождения ми ден
Източник: Severina Tepovicharova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.05.2016
Овчарски пай
 
Необходими продукти:
за „къпкейкчетата“:
1 кг телешка кайма
1 глава лук
2-3 с. л. грейви сос
сол и черен пипер на вкус

за „глазурата“:
картофено пюре
сварен грах
сварени моркови


Начин на приготвяне:
1
Каймата, ситно нарязаният лук, грейви сосът и подправките се смесват и се разбъркват, до хомогенизиране.
2
Сместа се разпределя във форми за мъфини, които печем около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
С помощта на пош (или шприц) декорираме изпечените „къпкейкчетата“ от кайма с картофено пюре. Отгоре ги поръсваме със сварен грях и нарязани на ситни кубчета сварени моркови.

Добър апетит!


Съвет:
Вместо грейви сос може да използвате 1 кубче телешки бульон, разтворено в 2-3 с. л. гореща вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: