Овчарски пай в тиквички

Друг вариант за поднасяне на традиционното английско ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г агнешкa кайма
4 тиквички
700 г картофи
2 глави лук
2 скилидки чесън
200 мл пилешки бульон
50 мл бяло вино
2 с. л. зехтин
1 с. л. галета
3–4 стръка мащерка
1 ч. л. смлян кориандър
1 щипка канела
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Овчарски пай в тиквички

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. След това се намачкват на пюре.

 


2
Овчарски пай в тиквички 2

В съд се загрява зехтин и в него се запържва каймата. След това месото се изважда от съда.

 


3
Овчарски пай в тиквички 3

Тиквичките се разрязват надве по дължина и се издълбава вътрешността им, която се нарязва наситно. Лодките от тиквички се слагат в тава върху пергаментова хартия.

 


4
Овчарски пай в тиквички 4

В съда, в който се е пържило месото, се слага зехтинът и се запържват лукът и чесънут, нарязани наситно, вътрешноста на тиквичките, мащерката, кориандъра и канелата. След като зеленчуците омекнат, се добавя запърженото месо, всичко се овкусява със сол и черен пипер. Сваля се от огъня и се слага галетата. Разбърква се.

 


5
Овчарски пай в тиквички 5

Готовата смес се разпределя в лодките от тиквички, които предварително се посоляват.

 


6
Овчарски пай в тиквички 6

Отгоре се покрива с пюрето от картофи. В тавичката се наливат виното и пилешкият бульон и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 40 минути. 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2014
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: