Овчарски пай с пилешко

Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
1 кубче пилешки бульон
1/2 в. ч. бяло вино
1 с. л. сос "Уорчестър"
1/2 ч. л. мащерка
1 кг картофи
70 г масло
3/4 ч. ч. прясно мляко
1 белтък
2 щипки смляно индийско орехче
300 г пилешко филе
30 г масло


Начин на приготвяне:
1
Овчарски пай с пилешко
Картофите се обелват, нарязват се и се сваряват.
2
Овчарски пай с пилешко 2
Сварените картофи се намачкват с маслото, посоляват се и се поръсват с индийско орехче. Налива се горещото прясно мляко. Леко се охлажда и се добавя разбитият на пяна белтък.
3
Овчарски пай с пилешко 3
Лукът и почистените от семето чушки се нарязват наситно, пилешкото месо - на малки парчета.
4
Овчарски пай с пилешко 4
Маслото се загрява и лукът се запържва за 1-2 минути. След това се добавят нарязаните чушки и пилешкото месо.
5
Овчарски пай с пилешко 5
Пържи се 5-6 минути и се залива с бялото вино. Стрива се пилешкият бульон, налива се сосът "Уорчестър". Оставя се на котлона, докато течността се изпари. Ароматизира се с мащерка.
6
Овчарски пай с пилешко 6
Ястието се разпределя в подходящи купички и отгоре се покрива с картофено пюре, като за целта може да се използва пош.
7
Овчарски пай с пилешко 7
Паят се пече около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна или докато пюрето се зачерви. Купичките се поставят в малки чинийки и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: