Овчарски пай с червено вино

Източник: Даниела Милева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.03.2017
Овчарски пай с червено вино
 
Необходими продукти:
500 г кайма смес (от телешко и свинско месо)
40 мл олио
1 морков
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 ч. л. доматено пюре
50 мл червено вино
100 мл телешки бульон
1 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус

за картофеното пюре:
400 г картофи
20 г краве масло
20 мл прясно мляко
2 жълтъка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Загрейте олиото. Добавете каймата, като разбърквате и мачкате, докато стане на трохи и се позапържи - около 15 минути.
2
Нарежете лука, морковите и чесъна наситно. Прибавете ги към каймата и овкусете със смлян черен пипер. Гответе до омекване на зеленчуците около - 10 минути. Добавете в сместа соса „Уорчестър“ и доматеното пюре.


3
Пържете около 5 минути и налейте виното. Разбъркайте добре и добавете телешкия бульон. Гответе, докато течността се изпари. Добавете подправките, разбъркайте и изсипете сместа в тава за печене.
4
Обелете картофите, сварете ги в подсолена вода и ги намачкайте. Докато са още топли добавете маслото и млякото. Подправете със сол и черен пипер. Сипете жълтъците и разбъркайте, до хомогенизиране. Разпределете картофеното пюре върху сместа с каймата.


5
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути или докато пюрето се зачерви. Оставете изпечения пай да изстине, за да може по-лесно да се нареже на порции.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: