Отшелническа чорба

Постна и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г бял боб
200 г кафява леща
3 моркова
2 картофа
1 стрък праз
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 с. л. олио
сол на вкус
хубав селски хляб


Начин на приготвяне:
1
Отшелническа чорба
Бобът се накисва за една нощ, измива се, залива се с вода и се кипва. След това се оцежда и се измива отново.
2
Отшелническа чорба 2
Наливат 2,5 л вода, добавя се лещата и се вари около 1 час.
3
Отшелническа чорба 3
Морковите, лукът, чесънът, празът и картофите се обелват и се нарязват наситно. Зеленчуците се добавят към боба и лещата. Налива се олиото и се оставя да ври до готовност, след което се посолява.
4
Отшелническа чорба 4
Хлябът се реже на тънки филии, които се разпределят в чиниите за сервиране.
5
Отшелническа чорба 5
Сипва се от чорбата и се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


249 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: