Особуко

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Особуко
 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки джолан
100 г бекон
1 бутилка червено вино
3 глави лук
2 моркова
60 г доматено пюре
30 мл бренди
30 г краве масло
2 кубчета телешки бульон
2 с. л. брашно
4–5 скилидки чесън
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Особуко
Нарязаният на шайби с дебелина около 5 см джолан се посолява, поръсва се с бял пипер и 4–5 с. л. зехтин и се запича около половин час при температура от 260 градуса.
2
Особуко 2
Беконът се реже на тънки ивички, запържва се в силно нагорещен тиган, за да пусне мазнината си, и се отстранява. Мазнината се прехвърля в тенджера.
3
Особуко 3
Морковите се режат на колелца, лукът и чесънът се нарязват надребно и се запържват поне 10 минути в мазнината от бекона. Добавят се доматеното пюре и брашното, разбърква се и се посолява. Налива се виното и се оставя да ври около половин час.
4
Особуко 4
Кипва се 1/2 л вода и се разтварят кубчетата бульон. Налива се към врящите зеленчуци и се вари 2–3 минути. Прецежда се през гевгир или цедка, като се притиска с лъжица, за да се отделят всички ценни вещества.
5
Особуко 5
В бульона от зеленчуците се поставя позапеченият джолан, прибавят се брендито, маслото и мазнината от джолана и се задушава на много тих огън около 35–40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


221 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: