Основен пилешки бульон

Може да го използвате за супа или за сос „Велуте“
Източник: Бон Апети
Дата: 06.06.2011
Основен пилешки бульон
 
Необходими продукти:
фенерът от 1 пиле
1 глава лук
50 г глава целина
2 моркова
стеблата от 1/2 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Основен пилешки бульон

Лукът се разполовява, целината се реже на едри парчета, а морковите – на големи ленти.


2
Основен пилешки бульон 2

Подготвените зеленчуци се запичат в сгорещен грил тиган от двете страни без мазнина за кратко, изваждат се и се слагат в тенджерата, в която ще се вари бульонът.


3
Основен пилешки бульон 3

Слагат се стеблата от магданоз, фенерът от пилето, в тенджерата се налива студена вода и се вари до готовност. След това бульонът се прецежда и се използва за пилешка супа и сос „Велуте“.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: