Осмарска гозба

Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4-5 пилешки бутчета
6-7 глави лук
5-6 маслини
3 люти чушки
200 мл бял пелин
7-8 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1-2 щипки джоджен
1 к. ч. олио
3-4 ч. л. доматено пюре
3 ч. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. чубрица
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Осмарска гозба
Месото се запържва до златисто в предварително загрято олио. След това се изважда и в същата мазнина за около 2 минути се пържи нарязаният наедро лук.
2
Осмарска гозба 2
Към запържения лук се добавят брашното, червеният пипер, солта и доматеното пюре. Залива се с 500 мл хладка вода и се оставя да къкри на тих огън около 10 минути.
3
Осмарска гозба 3
След това запърженото месо се връща в тенджерата. Ястието се подправя с джоджен, чубрица, кориандър, люти чушки, черен пипер и дафинов лист. Налива се виното и се оставя да къкри около 20 минути.
4
Осмарска гозба 4
Ястието се прехвърля в тава, добавят се маслините, покрива се с фолио и се пече 30 минути в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна. Всяка порция се поръсва с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: