Орзо с пилешки кюфтета и доматен сос

Дребна и нежна паста, подходяща за гарниране на ястия с месо и зеленчуци.
Източник: Desislava Genova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 14.04.2019
Орзо с пилешки кюфтета и доматен сос
 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
400 г пилешки гърди
2 с. л. зехтин
1 глава лук
1 настърган морков
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. риган
1 яйце
1 филия хляб
2-3 с. л. олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

за доматения сос:
3 с. л. зехтин
2 глави лук
3 скилидки чесън
2 настъргани моркова
600 мл млени домати или от консерва
400 мл вода
3 печени и обелени червени чушки
3 с. л. доматена салца (100 г доматено пюре)
2 с. л. риган
1 ч. л. пушен червен пипер
1 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Смелете пилешкото месо в блендер. Задушете лука и настърганите моркови в 2 с. л. зехтин, докато омекнат и станат златисти.
2
Изсипете каймата в купа и я овкусете с изброените подправки, добавете и изстиналия лук и моркови. Прибавете и яйцето. Хляба поставете в купа с вода, докато се накисне за кратко. Изстискайте водата и го прибавете към останалите продукти. Омесете каймата добре. Загрейте 2-3 с. л. олио в тиган и изпържете пилешките кюфтета.
3
В удобна тенджера запържете лука и морковите в зехтина, докато лукът стане прозрачен. Добавете чесъна, разбъркайте и прибавете доматената салца, пасираните чушки и червения пипер. Разбъркайте за кратко и добавете доматения сос и част от водата. Захлупете тенджерата и оставете сосът да се готви за 10 минути.
4
След това добавете останалата вода и подправете с подправките, захарта и сол на вкус, разбъркайте. Поставете похлупака отново и варете соса до готовност. Когато соса е готов, прибавете кюфтета в него и разбъркайте. Варете още две минути.
5
Сварете пастата орзо според указанията на опаковката и сервирайте. По желание поръсете с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: