Оризови топки

Източник: Стела Боева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.10.2013
Оризови топки
 
Необходими продукти:
за оризовите топки:
400 г бял ориз
200 г кашкавал
1 с. л. куркума
1 щипка черен пипер
сол на вкус
2-3 яйца
галета


Начин на приготвяне:
1
Оризът се измива добре и се слага в кипнала подсолена вода. Вари се около 20 минути.
2
Оризът се отцежда и, докато е топъл, се прехвърля в дълбок съд. Добавя се настърганият кашкавал и подправките.
3
Всичко се смесва добре, докато оризът е още топъл, за да може да се разтопи кашкавалът.
4
Оформят се топки, като периодично се мокрят ръцете. Всяка топка тока се овалва в галета. Всички топки се нареждат в чиния. Желателно е да се оставят малко да стегнат в хладилник.
5
Следва паниране като топките се потапят в яйце и се пържат в сгорещенто олио.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2016
Станаха уникално вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: