Оризови нудли с телешка кайма

Азиатски вариант на паста „Болонезе”
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г телешко мляно месо (от врат)
250 г оризови нудли без варене
20 г пресен джинджифил
3 скилидки чесън
1 червена чушка
1 люта червена чушка
1/2 стрък праз
1 щипка звезден анасон
3 с. л. светъл соев сос
1 с. л. сусамово олио
3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Оризови нудли с телешка кайма

Нудлите се заливат с вряла вода и се оставят да омекнат – около 5 минути. След това се отцеждат.

 


2
Оризови нудли с телешка кайма 2

Чесънът и джинджифилът се нарязват наситно. Чушките и празът се нарязват на тънки ивици. В уок се загрява 1 с. л. от олиото и в него се запържват чесънът и джинджифилът.

 


3
Оризови нудли с телешка кайма 3

Добавя се каймата, бърка се, докато стане на трохи.  Изважда се от съда в купа и се овкусява със стрития звезден анасон и 1 с. л. соев сос. Уокът се забърсва с хартия.

 

 


4
Оризови нудли с телешка кайма 4

В уока се сипва останалото олио и в него се запържват нудлите и нарязаните чушки и праз.

 


5
Оризови нудли с телешка кайма 5

Добавя се и месото. Пържи се за кратко. Овкусява се със сусамово олио и останалият соев сос. Сервира се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: