Оризови нудълс "Император"

китайска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2009
Оризови нудълс
 
Необходими продукти:
1/2 пакет оризови нудълс (250-300 г)
500 г калмари
4 сурови наденици
2 яйца
1 китайско зеле (250 г)
2 стръка пресен лук
4 скилидки чесън
6-8 с. л. олио
3-4 с. л. соев сос
2 с. л. сос от стриди
1 ч. л. пресен джинджифил
бял пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Оризови нудълс
Калмарите се почистват и се измиват.
2
Оризови нудълс
Оризовите нудълс се поставят в купа и се заливат с топла вода.
3
Оризови нудълс
Надедницата се запържва равномерно в 2-3 с. л. загрято олио в уок, след което се изважда и се нарязва на едри парчета.
4
Оризови нудълс
Сърцевината на китайското зеле се нарязва на дребни ивички.
5
Оризови нудълс
Лукът и чесънът се нарязват надребно и се слагат в уока заедно с джинджифила, като зелената част на лука се оставя настрана.
6
Оризови нудълс
Прибавят се нарязаните на колелца калмари и се разбърква.
7
Оризови нудълс
Сипва се нарязаното зеле и се бърка около 1 минута, след което ястието се прехвърля в голям съд.
8
Оризови нудълс
Соевият сос се смесва в купичка със соса от стриди и се поръсва с бял пипер на вкус.
9
Оризови нудълс
Оризовите нудълс се отцеждат и се запържват в 2-3 с. л. загрято олио в уок заедно с яйцата.
10
Оризови нудълс
Поръсва се със смесените сос от стриди и соев сос и се посолява. Сипват се запържените калмари и наденици и се разбърква. Ястието се поръсва с нарязаните надребно пера лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: