Оризова торта

Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2008
Оризова торта
 
Необходими продукти:
200 г бланширан ориз
50 г кашкавал
1 яйце
масло за намазване
100 г сирене
100 г кашкавал
80-100 г филе "Елена"
2-3 яйца
1-2 домата
1-1 1/2 ч. ч. кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Оризова торта
Филето се нарязва на тънки резени.
2
Оризова торта 2
Оризът се сварява в кипнала подсолена вода, след което се отцежда.
3
Оризова торта 3
Разбитото яйце се смесва с ориза и отгоре се настъргва кашкавал.
4
Оризова торта 4
Получената смес се разстила с помощта на шпатула в намаслена тава и се пече в предварително загрята на 200-210 градуса фурна около 6 минути.
5
Оризова торта 5
Върху запечения блат се подреждат резените филе "Елена".
6
Оризова торта 6
Яйцата за топинга се разбиват в купа с киселото мляко.
7
Оризова торта 7
Добавят се нарязаните сирене и кашкавал и сместа се излива върху филето и ориза.
8
Оризова торта 8
Отгоре се подреждат нарязаните на колелца домати и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна около 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: