Оризова мусака с кисело зеле

Освен като самостоятелно ястие, можете да го сервирате и като гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 25.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг кисело зеле
1 връзка магданоз
400 г бисерен ориз
1 дафинов лист
2 яйца
4 моркова
2 стръка праз
1 с. л. доматен концентрат
8 с. л. зехтин
зехтин за поливане
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Оризова мусака с кисело зеле
Празът се почиства и се измива и нарязва наситно. Зелето се наситнява. Морковите се обелват и настъргват на едро ренде. Празът и морковите се пържат в мазнината и щом омекне се добавя зелето.
2
Оризова мусака с кисело зеле 2
Готви се, докато течността се изпари. Накрая се слагат пюрето от домати и дафиновият лист.
3
Оризова мусака с кисело зеле 3
Оризът се вари в 800 мл подсолена вода. Когато стане готов, се охлажда леко и тогава се смесва с магданоза, яйцата, сол и черен пипер на вкус.
4
Оризова мусака с кисело зеле 4
Разстила се половината от него в тавичка, притиска се, отгоре се подрежда зелето, а върху него – останалият ориз. Накрая се полива с малко зехтин.
5
Оризова мусака с кисело зеле 5
Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса с вентилатор за около 50 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2016
Получи се супер!
5.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2016
Получе сесупер!
4.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2014
Стана чудесно!
3.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2014
Много вкусно и засищащо ястие. Ако се абстрахираме от яйцата в ориза, става и за разделно хранене, и за 90-дневната диета :)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
Чудесно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: