Оризов пудинг, увит в пестил

Нещо като суши, ала не съвсем
Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2011
Оризов пудинг, увит в пестил
 
Необходими продукти:
150 г бисерен ориз
200 мл прясно мляко
200 мл растителна сметана
2 жълтъка
80 г захар
кората на 1 лимон
2–3 тичинки шафран
1/2 шушулка ванилия
по 30 г червени и зелени коктейлни черешки
1 лист пестил от кайсии


Начин на приготвяне:
1
Оризов пудинг, увит в пестил

Оризът се кипва в 300 мл вода за около 5 минути.


2
Оризов пудинг, увит в пестил 2

Млякото, сметаната, кората от лимон, захарта, ванилията и тичинките от шафран се смесват в касерола и се загряват.


3
Оризов пудинг, увит в пестил 3

Когато оризът набъбне, се добавя към сместа. След като се сгъсти, се прибавят жълтъците. Сместа се дърпа от огъня и се разбърква енергично.


4
Оризов пудинг, увит в пестил 4

Оризът се изсипва в подходящ съд и се слага в хладилник за 10–15 минути, за да се охлади по-бързо.


5
Оризов пудинг, увит в пестил 5

Върху част от листа пестил се слага от оризовия пудинг, който се разстила с помощта на лъжица.

 


6
Оризов пудинг, увит в пестил 6

Върху оризът се редят разрязаните надве коктейлни черешки и се завива руло, подобно на суши.

 


7
Оризов пудинг, увит в пестил 7

Когато пестилът обгърне оризовият пудинг, с помощта на остър нож се отделя от големия лист пестил, а готовото вече руло се реже на по-малки парчета. Процедурата се повтаря до изчерпване на целия лист пестил.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: