Оризов грис с тиква

Без глутен, мляко, яйца и добавена захар
Източник: Diana Svilenova Dimitrova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 10.11.2015
Оризов грис с тиква
Оризов грис с тиква
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. оризов грис
200 г тиква
300 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Обелвате и нарязвате тиквата, и я сварявате във вода. Ако сварите повече тиква, просто след това си отделете нужното количество тиква и вода.
2
Пасирайте 200 г сварена тиква в 300 мл вода, така че да стане като нектар и я сложете отново на котлона - за да заври.
3
Разбърквате гриса с малко вода и го изсипвате в тенджерата с тиквата. Бъркате, докато сместа се сгъсти и се получи хубава каша. Ако сте сипали повече вода, ще трябва да изчакате повече, за да се сгъсти кашата или може да добавите още малко грис, но при всички положения не очаквайте да се получи много гъста каша, защото все пак оризът е безглутенова култура.
4
Съвети:
Приготвен така, този десерт с грис е подходящ за най-ранно захранване - тиквата е едно от първите неща, които може да се дават на бебенцата при захранване, както и оризът - без глутен, без яйца и без мляко!

За по-голямо дете може да направите десерта по-атрактивен, като го поръсите с белени слънчогледови семки. Може да добавите и други ядки, ако детето ви е по-голямо и яде ядки. Също така може да добавите захар и канела - отново според възрастта на детето и вкуса му.

Ако детето ви е захранено с прясно мляко може да пасирате тиквата с прясно мляко, да я сложите да заври и тогава да добавите гриса - ще се получи много хубаво и полезно кремче, което няма нужда от добавена захар, поради сладостта на тиквата.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2016
Тъй като нямах оризов грис го замених с пшеничен. Много хубаво кремче се получи.
2.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2015
Аз го купувам от био магазин, където продават и брашно от лимец, овес и т.н.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2015
Бихте ли казали от къде може да се намери оризов грис?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: