Оризник

Източник: Бон Апети
Дата: 26.02.2004
Оризник
 
Необходими продукти:
1 кг свински гърди
300 г сланина
1 кг праз
300 г ориз
1 морков
сол и черен пипер на вкус
900 мл свински бульон


Начин на приготвяне:
1
Оризник
Гърдите заедно с кокала се нарязват на парчета с дължина 10-15 см, заливат се със студена вода и се варят около 1 час.
2
Оризник 2
Сланината се реже на ивици, поставя се в сух тиган и се изчаква да се разтопи. Получените пръжки се изваждат и в сгорещената мас се слагат нарязаните на едри парчета праз и морков. Задушават се около 10 минути, прибавя се изчистеният и измит ориз и се пържи, докато стане стъклен.
3
Оризник 3
Запърженият ориз със зеленчуци се прехвърля в тава. Слагат се пръжките, сварените свински гърди и целите чушки, предварително накиснати, за да омекнат.
4
Оризник 4
Залива се с бульона, в който са врели свинските гърди, и се пече около 40 минути при температура 250 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: