Ориз със зеленчуци и кашу

Ароматно безмесно ястие подходящо за времето на постите
Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ч. ч. ориз „Басмати“
6 моркова
1 тиквичка
2 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
1 връзка копър
1 връзка магданоз
4 шушулки кардамон
1 дафинов лист
4 с. л. зехтин
60 г сурово кашу
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ориз със зеленчуци и кашу

Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Лукът се почиства и се нарязва наситно, чесънът също. Шушулките кардамон се смачкват с нож. Копърът и магданозът се измиват и се нарязват наситно, заедно със стеблата. Тиквичката се измива и от нея се оформят ленти с белачка (без сърцевината).

 


2
Ориз със зеленчуци и кашу 2

В дълбок тиган се сгорещява зехтинът. Слагат се лукът, морковите, чесънът и хубаво се запържват. След това се прибавят кардамонът, кашуто, запържват се леко. Подправя се с дафиновия лист, магданоза и копъра.

 


3
Ориз със зеленчуци и кашу 3

Оризът се измива няколко пъти, докато стане бистра водата, и се прибавя в тигана. Пържи се, докато стане стъклен. Наливат се 4 чаши вода. Овкусява се със сол и черен пипер. Похлупва се и се оставя на огъня, докато оризът стане готов – около 15 минути.

 


4
Ориз със зеленчуци и кашу 4

Накрая се добавят тиквичките, котлонът се изключва, похлупва се и се оставят 2–3 минути под капак, докато тиквичките омекнат от парата. По желание се поднася с капки зехтин „Екстра върджин“.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2015
Страхотна рецепта!
5.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2014
Страхотно се получи с кафяв ориз.
4.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2014
Разкошно ядене! Ароматно, с богат вкус, засищащо, но леко! Единствено мазнината според мен е малко, аз удвоявам и кисна ориза 10-ина минути, преди да го прибавя, и кашуто ми е готово, предпочитам го овкусено, и без това омеква при готвенето. И...ако оставя ориза и секунда повече (от 15 мин.-според рецептата) загаря :)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2015
Страхотно!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2014
Без кашуто и кардамона също е вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: