Ориз със свински език, гъби и лапад

Много вкусна и любима
Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 01.04.2023
Ориз със свински език, гъби и лапад
Ориз със свински език, гъби и лапад
Ориз със свински език, гъби и лапад
Ориз със свински език, гъби и лапад
Ориз със свински език, гъби и лапад
 
Необходими продукти:
2 свински езика
1,5 ч.ч. ориз
около 200 г лапад
250 г гъби
1 зелена чушка
1 морков
2–3 с.л. олио
1 глава лук
1 дафинов лист
2 бр. бахар
бульон от варенето на езика
джоджен на вкус
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Езикът се кипва в няколко води и се отпенва. След това се вари в тенджера под налягане заедно с дафинов лист и бахар за 30 минути след сигнала, на среден огън. Охладен и обелен се нарязва на дребни парчета.
2
В друга тенджера в олиото поседователно се запържват нарязаните лук и морков. Когато омекнат, се добавят и почистените и нарязани на ивички гъби.
3
Щом гъбите сменят цвета си, се добавят и нарязаните лапад и зелена чушка. Разбърква се за няколко минути и се сипва измитият и отцеден ориз.
4
Разбърква се няколко пъти и се наливат 2 ч.ч. от бульона от варенето на езика. Всичко се разбърква с нарязания език и се прехвърля в дълбока тава.
5
Наливат се 4 ч.ч. бульон (съотношението е 1:4 ориз/ бульон. Овкусява се със сол, черен пипер и джоджен.
6
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: