Ориз с пушена риба

Кеджъри - популярен английски вариант на оригиналното индийско ястие с ориз
Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз басмати
300 г филе пушена скумрия
1 глава лук
1 морков
200 г замразен грах
200 мл прясно мляко
400 мл вода или бульон
1 с. л. къри на прах
4 яйца
1/2 връзка копър
40 г краве масло
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
разтопено масло или лимонов сок за овкусяване


Начин на приготвяне:
1
Ориз с пушена риба
Лукът и морковът се почистват, режат се на кубчета и се запържват в олиото и маслото.
2
Ориз с пушена риба 2
Оризът се измива добре, прибавя се към зеленчуците и се запържва закратко.
3
Ориз с пушена риба 3
Слага се кърито, разбърква се, налива се прясното мляко, сипват се и 400 мл вода или бульон, подправя се със сол и пипер.
4
Ориз с пушена риба 4
Поставя се капак и оризът се готви на слаб огън около 10–15 минути, без да се маха капакът. След това се слага грахът, разбърква се, дърпа се от огъня и се оставя с капак за 5–10 минути.
5
Ориз с пушена риба 5
Яйцата се сваряват в подсолена вода за около 6 минути, след това се охлаждат.
6
Ориз с пушена риба 6
Рибата се почиства и накъсва наедро, копърът се наситнява. Оризът се поднася, гарниран с рибата и нарязаните яйца, поръсва се с копъра, по желание се полива с разтопено масло или лимонов сок.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2020
Вкусно!
6.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2018
Различно и вкусно!
5.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Лесна и бърза рецепта. Вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2014
На мен лично тази рецепта ми стана любима. За любителите на риба и ориз е страхотна
3.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Бързо и много вкусно ястие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: