Ориз с праз и моркови

Апетитно безмесно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г праз (бялата част)
250 г моркови
200 г ориз „Басмати“
500 мл пилешки бульон
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ориз с праз и моркови
Празът се наситнява.
2
Ориз с праз и моркови 2
Морковите се белят, режат се на шайби и се запържват на умерен огън в половината от зехтина. Добавя се празът, посолява се и се пържи, докато омекне и започне леко да се карамелизира.
3
Ориз с праз и моркови 3
Прибавят се останалият зехтин, наситненият чесън и оризът. Готви се, докато оризът стане стъклен.
4
Ориз с праз и моркови 4
Налива се бульонът, овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се внимателно и се похлупва. Готви се 10 минути на слаб огън.
5
Ориз с праз и моркови 5
Котлонът се изключва, а съдът се оставя на него похлупен за още 10 минути. По желание се сервира с лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2016
Сготвих по тази рецепта, но използвах обикновен ориз. Ползвах 1 чаена чаша ориз и ми отиде малко повече от 500мл вода. Нямах бульон (а не използвам от магазина) и ползвах вода. Стана мноого хубав! Освен лично мнение и мъжа ми много го хареса :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: