Ориз с пиле по валенсиански

Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2003
Ориз с пиле по валенсиански
 
Необходими продукти:
месото от 1 пиле
200 г ориз
150-200 г грах
2 червени чушки
1 голяма глава кромид лук
2-3 с. л. зехтин
1 кубче гъбен бульон
1 стрък целина
1/2 ч. л. куркума
2-3 щипки риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ориз с пиле по валенсиански
Лукът се реже наситно, запържва се и когато омекне, се добавят нарязаните на малки кубчета чушки. Разбърква се и се пържи още 1-2 минути.
2
Ориз с пиле по валенсиански 2
Месото се реже на средно големи кубчета и се овкусява с черен пипер, сол и риган. Разбърква се и се прибавя към запържените лук и чушка. Пържи се, като често се бърка, докато месото се зачерви. Овкусява се с натрошеното кубче бульон и куркумата, разбърква се и се слага оризът. Залива се с 600-700 мл гореща вода, разбърква се и се изчаква да кипне.
3
Ориз с пиле по валенсиански 3
Ястието се прехвърля в тавичка и се пече в предварително загрята фурна при температура 160 градуса, докато оризът поеме почти цялото количество вода. Добавят се грахът и целината, разбърква се и отново се запича за не повече от 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2015
Много хубаво стана,добавих и цели маслини .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: