Ориз с миди

Вкусен и ароматен
Източник: Alexandrova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 14.11.2016
Ориз с миди
 
Необходими продукти:
500 г миди
2 ч. ч. ориз
200 г царевица
1 глава лук
3 ч. ч. вода
3-4 скилидки чесън
3-4 стръка копър (по желание)
олио
краве масло
сол, куркума и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мидите се измиват и се почистват. Слагат се в дълбока тенджера и се варят в подсолена вода, докато се отворят.
2
Измиваме добре ориза и го запържваме в тенджерка или в тиган с олио и масло, заедно с чесъна и лука. Добавяме куркума и черен пипер на вкус и разбъркваме постоянно, за да не залепне.
3
Изсипваме запърженият ориз в тава. Добавяме царевицата и мидите, и заливаме с водата и 3 ч. ч. бульон от варенето на мидите. Подправяме с щипка сол и накъсания наедро копър. Печем ястието около 50-60 минути в предварително загрята на 200-220 градуса фурна.


Съвет:
ВАЖНО! Преди да сложите мидите да се варят, проверете, дали има такива, които не са затворени и ги отстранете. След сваряване, мидите, които не са се отворили също се махат, защото не са годни за консумиране. Оглеждайте внимателно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: