Ориз с кореноплодни зеленчуци

Към който за разкош добавяме и сироп от нар
Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 корена пащърнак
1 малка глава целина
1 глава алабаш
4 моркова
1 бяла ряпа
1 с. л. сироп от нар
200 г ориз
600 мл прясно мляко
60 мл олио
1 връзка копър
1 с. л. кориандър на зърна
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:
Олио от растителни масла Омега 3 - селекция от пет растителни масла, източник на естествени антиоксиданти (полифеноли), витамини (особено вит. E) и есенциални мастни киселини Омега 3.
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз с кореноплодни зеленчуци
Всички зеленчуци се обелват и се нарязват на кубчета.
2
Ориз с кореноплодни зеленчуци 2
В хаванче се счукват зърната кориандър и се запържват закратко в тенджера с нагорещеното олио. Прибавят се зеленчуците и се оставят за около 10 минути на огъня, като периодично се разбъркват. Овкусяват се със сол и черен пипер, разбъркват се, слага се оризът и леко се запържва.
3
Ориз с кореноплодни зеленчуци 3
Сипват се сиропът от нар, прясното мляко и същото количество вода. След около 20 минути ястието се дърпа от огъня и се овкусява с наситнен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2013
Харесва ми, а и кореноплодните са много полезни :) Браво за тази рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: