Ориз с гъби и дроб

По рецепта на Дарина Николова
Източник: Бон Апети
Дата: 06.07.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета (охладени)
500 г печурки
1 глава лук
2 с. л. зехтин
1 ч. л. мащерка
1 с. л. брашно
200 мл бяло вино
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за ориза:
1 ч. ч. бисерен ориз
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 г краве масло
2 ч. ч. пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ориз с гъби и дроб
Philips Multicooker се включва на програма „Пържене“. Лукът и чесънът за ориза се нарязват наситно и се запържват в маслото, докато омекнат.
2
Ориз с гъби и дроб 2
Добавя се оризът, предварително измит и отцеден.
3
Ориз с гъби и дроб 3
След като стане стъклен, се налива бульонът, овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се, затваря се и се включва на програма „Готвене на ориз“.
4
Ориз с гъби и дроб 4
Готовият ориз се изважда.
5
Ориз с гъби и дроб 5
Philips Multicooker се включва на програма „Пържене“. Лукът за дробчетата се нарязва наситно и се запържва в зехтина.
6
Ориз с гъби и дроб 6
Прибавят се дробчетата, почистени и нарязани наедро.
7
Ориз с гъби и дроб 7
Щом се запържат, се сипват гъбите, обелени и нарязани наедро.
8
Ориз с гъби и дроб 8
Поръсва се с мащерката, разбърква се и се оставя, гъбите да се запържат.
9
Ориз с гъби и дроб 9
Сипва се брашното и се разбърква.
10
Ориз с гъби и дроб 10
Налива се виното, овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се отново и е готово.
11
Ориз с гъби и дроб 11
Дробчетата и гъбите се поднасят върху канапе от ориз. Всяка порция се поръсва с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: