Ориз с гъби и бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2009
Ориз с гъби и бекон
 
Необходими продукти:
250 г ориз
200 г бекон
2–3 стръка пресен лук
100 г гъби
1 с. л. „Пармезан”
50 г краве масло
50 мл соев сос
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ориз с гъби и бекон
Оризът се сварява в 800 мл вода. Докато водата заври, лукът и гъбите се почистват и се измиват, след което гъбите са нарязват на колелца, а лукът – наситно.
2
Ориз с гъби и бекон 2
Беконът се реже първо на ленти, а след това – на кубчета.
3
Ориз с гъби и бекон 3
Тъй като продуктите не изискват много време за топлинна обработка, се слагат заедно в нагорещеното масло и се задушават за около 5 минути. Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Ориз с гъби и бекон 4
След като се свари, оризът се отцежда от водата и се добавя към другите продукти. Връща се на огъня и се разбърква около 3 минути. Ястието се сервира в купи и се поръсва с пармезана. Ако имате соев сос, можете спокойно да овкусите ориза с него.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2015
много е вкусно !!! Благодаря за рецептата !! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2015
Уникална рецепта! Единственото ми предложение е да се свари оризът в бульон - гъбен, зеленчуков или пилешки.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2014
Стана добре.Малко ориза ми се превари,но ще го оправим другият път.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: