Ориз с червен фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2001
Ориз с червен фасул
 
Необходими продукти:
800 г сварен червен фасул (1 голяма консерва)
200 г ориз
2 червени чушки от сурова туршия
2 малки глави лук
2 скилидки чесън
1 к. ч. зехтин
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Ориз с червен фасул
Лукът и чесънът се нарязват надребно и се запържват в силно загрят зехтин.
Чушките се нарязват на кубчета и се слагат при лука.
2
Ориз с червен фасул 2
Когато чушките омекнат леко, се прибавя оризът и се запържва, докато стане "стъклен".
3
Ориз с червен фасул 3
Подправя се с риган и кимион и хубаво се разбърква. Слага се червеният фасул, посолява се.
4
Ориз с червен фасул 4
Когато сместа кипне, се пресипва в тава. Наливат се 600 мл вода и се пече при температура 160 градуса до готовност (20-30 минути). Ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз (или пресен кориандър) и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: