Ориз с броколи и гъби шийтаке

Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2003
Ориз с броколи и гъби шийтаке
 
Необходими продукти:
1 глава броколи (300-400 г)
250-300 г ориз
1 шепа сушени гъби шийтаке (манатарка)
1 глава кромид лук
7 с. л. олио
2-3 скилидки чесън
3-4 с. л. соев сос
1/4 ч. л. сух джинджифил
6-7 семена сечуански пипер (бял пипер)
2-3 капки сусамово олио
2-3 щипки натриев глутаминат (вегета)


Начин на приготвяне:
1
Ориз с броколи и гъби шийтаке
Оризът се сварява в 1 1/2 л подсолена вода, а гъбите се накисват в студена вода, докато омекнат. Броколите се накъсват на розички, кочанът се обелва с картофобелачка и се нарязва на кубчета. Поставят се за 10 минути в студена вода, след което се изцеждат.
2
Ориз с броколи и гъби шийтаке 2
Тиганът се загрява, налива се олиото и се изчаква да запуши. Слага се нарязаният наедро лук и се разбърква няколко пъти, след което се добавят семената сечуански пипер, джинджифилът, броколите и изцедените гъби шийтаке.
3
Ориз с броколи и гъби шийтаке 3
Пържи се 5-7 минути, като често се разбърква. Овкусява се с останалите подправки, залива се с 1/2 ч. ч. гореща вода и се задушава още няколко минути. Накрая към ястието се прибавя свареният и изцеден ориз, разбърква се, за да се овкуси от зеленчуците, и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: