"Ориз пилаф с чушки"

Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2010
 
Необходими продукти:
400 г ориз
1 морков
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 домат
100 г замразен грах
2 глави лук
2 скилидки чесън
50 г масло
2 с. л. зехтин
1/4 ч. л. канела
3–4 зърна кардамон
1 ч. л. кимион
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
В дълбока тенджера се сгорещяват маслото и зехтинът. Лукът се нарязва наситно и се запържва на умерен огън за около 10 минути, като непрекъснато се бърка. Добавя се ситно нарязаният чесън, изсипва се оризът, пържи се още 3–4 минути на умерен огън и отново се разбърква.
2
Сместа се овкусява с канелата, кардамона, кимиона и солта, след което се налива 1 л вода. Оставя се да къкри на много слаб огън под капак за около 10 минути.
3
Морковът и чушките се нарязват наситно и се поръсват върху ориза. Прибавя се и доматът, обелен и нарязан наситно. Разбърква се и се оставя да се задушава още около 10 минути. Малко преди да се оттегли от огъня, се добавя грахът и се разбърква. Оригинален начин за сервиране на пилафа е в пресни червени чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


236 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: