Ориз пилаф магданозлия с тиквички и печени чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200-250 г ориз
4 печени червени чушки
2 тиквички
2 скилидки чесън
1 глава кромид лук
1 връзка магданоз
5-6 с. л. зехтин
1 ч. л. къри


Начин на приготвяне:
1
Ориз пилаф магданозлия с тиквички и печени чушки
Лукът се нарязва наситно. Зехтинът се загрява в тиган, слага се нарязаният лук и се запържва за 3 минути.
2
Ориз пилаф магданозлия с тиквички и печени чушки 2
Тиквичките се нарязват първо на лентички, след това – на малки кубчета.
3
Ориз пилаф магданозлия с тиквички и печени чушки 3
Оризът се изсипва в тигана при лука и се пържи, докато стане "стъклен". Поръсва се с къри и се запържва още 1 минута.
4
Ориз пилаф магданозлия с тиквички и печени чушки 4
След това се наливат 600–750 мл вода, изсипват се нарязаните на кубчета тиквички и се посолява. Къкри на тих огън, за да може оризът да поеме течността.
5
Ориз пилаф магданозлия с тиквички и печени чушки 5
Изпечените чушки се нарязват на малки парчета, магданозът и чесънът - наситно и се добавят към почти готовия ориз. Ястието ври, докато оризът напълно поеме водата. След това е готово за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: