Ориз пилаф

Бързо ястие от турската кухня
Източник: Невена
ТИТЛА: Чирак
Дата: 19.09.2016
Ориз пилаф
Ориз пилаф
Ориз пилаф
Ориз пилаф
Ориз пилаф
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
5 с. л. дребна паста (звездовиден кускус)
400 мл вода
3-4 с. л. зехтин (или олио)
1 с. л. сол
2 ч. л. захар
2 с. л. сок от лимон


Начин на приготвяне:
1
Измиваме ориза и го заливаме с вряла вода за около 20 минути.
2
Сипваме мазнината в загрята тенджера. Слагаме вътре пастата и я запържваме, докато стане кафява на цвят.
3
Измиваме накиснатия ориз със студена вода и го добавяме към пастата. Бъркаме енергично около 1 минута, за да не залепне и да не загори.
4
Заливаме с 400 мл вода и оставяме да къкри, на слаб огън, като добавяме подправките и лимоновия сок. Бъркаме от време на време, за да не залепне.
5
Когато течността изври, ястието е готово за консумация.


Съвет:
Може сервирате като основно или като гарнитура. Ако го предлагате като основно ястие, се консумира горещо.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: