Ориз пилаф

Източник: Бон Апети
Дата: 17.07.2001
Ориз пилаф
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета
1 глава лук
250 г гъби
1 в. ч. червено вино
1 ч. л. босилек
магданоз
6 с. л. олио
2 с. л. краве масло
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сол
смлян черен пипер
1 ч. ч. ориз
1 глава лук
2 ч. ч. вода
3 с. л. краве масло
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Ориз пилаф
Нарязаният наситно лук се запържва в масло. След минута се наливат 3 с. л. вода. След още 5 минути се прибавя измитият и почистен ориз, запържва се, докато стане “стъклен”. Подправя се, налива се гореща вода и се пече на фурна при температура 150 градуса 25 минути (докато оризът поеме водата).
2
Ориз пилаф 2
Продуктите за сухата панировка се смесват. Дробчетата се овалват и се пържат 5 минути в загрятото олио. Изваждат се. В краве масло за минута се запържва нарязаният надребно лук.
3
Ориз пилаф 3
Добавят се гъбите (на лентички) и се пържи 3-4 минути. Налива се червено вино, поставят се подправките и след като сместа кипне, дробчетата се връщат. Задушава се около 5 минути. Сервира се с ориз пилаф.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: