Орехово-шоколадова плънка за козуначено руло

Със завладяващ аромат на портокал
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
козуначено тесто
300 г орехи
2 с. л. какао
200 г захар (+ за поръсване)
1 портокал
белтък за намазване


Начин на приготвяне:
1
Орехово-шоколадова плънка за козуначено руло
Кората на портокала се настъргва и се смесва с портокаловия сок, около 200 мл вода, захарта и какаото. Кипва се и се готви до получаването на гъст сироп, след което се охлажда.
2
Орехово-шоколадова плънка за козуначено руло 2
Орехите се счукват и се добавят към охладения сироп.
3
Орехово-шоколадова плънка за козуначено руло 3
Тестото се разточва върху кърпа в правоъгълна форма, с дебелина от 1–2 см. Отгоре се разпределя орехово-шоколадовата плънка и се навива на руло с помощта на кърпата.

4
Орехово-шоколадова плънка за козуначено руло 4
Прехвърля се в тава, застлана с хартия за печене и се оставя да втаса.
5
Орехово-шоколадова плънка за козуначено руло 5
Намазва се с белтък, поръсва се със захар и се пече 5 минути в загрята на 200 градуса фурна без вентилатор.
6
Орехово-шоколадова плънка за козуначено руло 6
След това градусите се намаляват на 170 (отново без вентилатор) и се пече до готовност – около 1 час и 10 минути, като се проверява с клечка за зъби или дървено шишче.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: