Орехово брауни със сушени боровинки

Много шоколад и ядки има в този десерт, точно като за най-големите фенове на сладкото
Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2012
Орехово брауни със сушени боровинки
 
Необходими продукти:
140 г брашно
3 яйца
180 г тъмна кафява захар
150 г черен шоколад (65% какао)
200 г краве масло
60 г бразилски орех
60 г сушени боровинки
50 г цели орехови ядки
1 щипка канела
30–40 мл бадемов аперитив (амарето)
1 ванилия
100 г млечен шоколад за глазурата
масло за намазване на формата
брашно за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Орехово брауни със сушени боровинки

Кафявата захар, маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня (може и в микровълнова фурна на средна мощност).


2
Орехово брауни със сушени боровинки 2

Яйцата се разбиват на пяна с телена бъркалка. Прибавят се бадемовият аперитив, канелата и ванилията и пак се разбива леко.


3
Орехово брауни със сушени боровинки 3

Към тях се добавят шоколадовата смес, бразилският орех – едро нарязан, боровинките, брашното и ореховите ядки. Разбърква се.

 


4
Орехово брауни със сушени боровинки 4

Сместа се сипва в тава, дъното на която е намазана с масло и поръсена с брашно. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути. После се оставя да се охлади.


5
Орехово брауни със сушени боровинки 5

Шоколадът за глазурата се разтопява на водна баня и браунито се намазва с него.


6
Орехово брауни със сушени боровинки 6

Нарязва се на парчета и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2017
Стана страхотно!
4.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Аз реших да добавя 250г нарязани фурми и да заменя шоколадът за глазурата с приготвен от мен ганаш.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2015
Добавих и орехи
2.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2014
Добавих бакпулвер и не слагам канела.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Да си оближеш пръстите ! Поздравления за рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: