Ореховки

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 18.01.2016
Ореховки
 
Необходими продукти:
3 белтъка
1/2 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. смлени орехи
1 ванилия
1/2 ч. л. лимонов сок
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
С миксер разбивате белтъците с щипка сол.
2
Добавяте малко по малко пудрата захар, ванилията и лимоновия сок и разбивате до твърд сняг.

3
След това добавяте малко по малко фино смлените орехи и разбърквате много внимателно, но не с миксер, а с готварска шпатула или с дървена лъжица, така че белтъците да останат на твърд сняг.
4
След като орехите се разпределят равномерно, с лъжица загребвате от сместа и оформяте ореховки с желания от вас размер.
5
Подреждате ореховките в тава (застлана с хартия за печене) на разстояние една от друга, за да не се слепнат при печенето.
6
Печете ореховките в предварително загрята на 150 градуса фурна докато придобият леко кафяв цвят - за около 25 минути.


Съвети:
Купата, в която разбивате белтъците, както и бъркалките на миксера трябва да са напълно сухи, за да може при разбиването да се получи твърда смес.

Най-добре е белтъците да не са току-що отделени от жълтъците, а да са престояли например 1 ден, така са по-хомогенни и се разбиват по-добре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: