Орехови кифлички

Перфектната компания на следобедното кафе
Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
280 г брашно
250 г крем сирене
200 г краве масло (със стайна температура)
100 г захар за поръсване
1/2 ч. л. сол

за ореховата плънка:
250 г орехи
200 г захар
80 мл прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Орехови кифлички
Брашното се смесва със солта. Крем сиренето се разбива с маслото. Добавя се брашното и се разбърква до хомогенизиране.
2
Орехови кифлички 2
Тестото се разделя на 4 части, които се оформят като диск, завиват се във фолио за свежо съхранение и се прибират в хладилник за 2 часа.
3
Орехови кифлички 3
Орехите се смилат, млякото се кипва и се сипва върху орехите, прибавя се и захарта и сместа се оставя да се охлади.
4
Орехови кифлички 4
Тестото се вади от хладилника и всеки диск се набрашнява от двете страни. Върху плота се поръсва захарта.
5
Орехови кифлички 5
Тестото се разточва на много тънки кори, които се нарязват на квадрати.
6
Орехови кифлички 6
Във всеки квадрат се слага от плънката и се оформят малки кифлички.
7
Орехови кифлички 7
Пекат се 12–14 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2017
Получиха се великолепни! Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: