Орехова пълнозърнеста пита със стафиди

Източник: Бон Апети
Дата: 21.12.2004
Орехова пълнозърнеста пита със стафиди
 
Необходими продукти:
300 г брашно
150 мл хладка вода
1/2 кубче мая
50 г орехови ядки
50 г стафиди
1 с. л. кафява захар
1 с. л. орехово масло
1 ч. л. сол
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Орехова пълнозърнеста пита със стафиди
В купичка се поставят маята и кафявата захар, налива се малко от водата и се бърка, докато се разтворят. Оставя се да шупне за около 5 минути.
2
Орехова пълнозърнеста пита със стафиди 2
Брашното се смесва със солта. В средата се оформя кладенче, изсипват се маята и останалата вода, разбърква се. Меси се 5-10 минути върху набрашнен плот. Разточва се на правоъгълник и се намазва с ореховото масло.
3
Орехова пълнозърнеста пита със стафиди 3
Поръсва се с натрошените орехи и стафидите. Завива се на руло, омесва се още веднъж и се оформя питка, като се внимава стафидите и орехите да останат във вътрешността. Поставя се в купа, намазва се с останалото орехово масло. Втасва покрито 1-2 часа, на топло.
4
Орехова пълнозърнеста пита със стафиди 4
Питката се поставя в намаслена тава, пече се 20 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна. Изважда се, напръсква се с вода и се покрива с кухненска кърпа за около 5-10 минути, за да се запари.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: