Орехов пай

Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2010
Орехов пай
 
Необходими продукти:
1 яйце за намазване
карамелови форми по желание
орехови ядки за украса
380 г брашно
2 яйца
250 г краве масло
125 г пудра захар
400 г захар
300 г цели орехови ядки
75 г мед
150 мл сладкарска сметана


Начин на приготвяне:
1
Захарта за плънката се слага в подходящ съд на огъня и се разтапя напълно. Добавят се медът и сметаната. След като се редуцира, съдът се дръпва от огъня и се прибавят орехите. Обърква се и се оставя да се охлади, като от време на време се разбърква.
2
Продуктите за сладкото тесто се слагат в миксер и всичко се разбърква до получаване на еднородна смес. Оставя се в хладилник да се стегне. След това се разточва тънка кора (3 мм) и с помощта на метален пръстен се изрязват 12 диска.
3
Шест от тестените дискове се поставят в силиконови форми за печене, като се оформят ръбчета. Отгоре се разстилат по 2 ч. л. от охладената орехова смес. Покриват се с другите дискове и се защипват.
4
Пайовете се намазват с леко разбитото яйце. С помощта на вилица с лек натиск се правят ивици за украса. Пекат се около 10 минути на 200 градуса.
5
Преди сервиране десертът се украсява по желание с различни карамелови форми и орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: