Орехов кейк в кора

По рецепта на нашата зрителка Надя Парапанова
Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г орехи
130 г захар
200 г краве масло (на стайна температура)
45 г брашно
3 яйца
1 пакетче бурбонска ванилова захар
350 г точени кори
400 г цедено кисело мляко
50 г мед


Начин на приготвяне:
1
Орехов кейк в кора
Захарта се разбива със 120 г от маслото и ваниловата захар.
2
Орехов кейк в кора 2
Едно по едно, при постоянно разбиване, се добавят яйцата.
3
Орехов кейк в кора 3
Сипват се смлените орехи и брашното, отново се разбива и сместа се оставя в хладилник, да стегне маслото.
4
Орехов кейк в кора 4
Намазаните с разтопено масло кори се подреждат в тава, така че да стърчат.
5
Орехов кейк в кора 5
Сипва се сместа и корите се прегъват навътре. Пече се 1 час на 150 градуса. Сервира се с цедено мляко, разбито с мед.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2014
Вкусна и бърза рецепта !
3.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2014
много хубаво!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2014
Много вкусно, лесно и приятно се получи. Прекрасна рецепта :)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2014
Колко кори са 350 гр?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: