Омлетен кейк по провансалски

Превъзходна на вкус солена торта
Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 яйца (размер Л)
140 мл прясно мляко
2 малки тиквички
6 печени червени чушки
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
100 мл зехтин „Помаче“
сол и черен пипер на вкус

за пълнежа:
300 г крем сирене
200 г краве сирене
3 с. л. заквасена сметана
1/2 връзка босилек


Начин на приготвяне:
1
Омлетен кейк по провансалски
Тиквичките се нарязват на малки кубчета, чесънът се наситнява и заедно се запържват в 20 мл от зехтина, докато леко омекнат. След това се изваждат в купа и се оставят да се охладят.

2
Омлетен кейк по провансалски 2
В същият съд, заедно с 20 мл зехтин се запържва и лукът, нарязан на ивички. След като омекне добре се прибавят и чушките, също нарязани на ивички. Запържват се закратко. Изваждат се в друга купа и се охлаждат.

3
Омлетен кейк по провансалски 3
Яйцата се разделят по 6 в двете купи, млякото също се разделя в двата съда, овкусява се със сол и черен пипер и се разбива добре.

4
Омлетен кейк по провансалски 4
От всяка смес се приготвят по 3 омлета – тънки и големи, като преди всеки в съда се наливат по 10 мл от зехтина.

5
Омлетен кейк по провансалски 5
Кравето сирене се намачква с вилица и се добавят крем сиренето, сметаната и наситнения босилек.

6
Омлетен кейк по провансалски 6
На дъното на чиния се поставя омлет с червени чушки, отгоре се слага от пълнежа, следва омлет с тиквички, плънка и така докато се завърши с омлет. По желание може да се направи и във форма за торта с регулиращи се стени.

7
Омлетен кейк по провансалски 7
Оставя се в хладилник за 2 часа, да стегне. После се нарязва, като може да се декорира с листа босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (49)
49.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2021
Страхотен!
48.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2020
Стана страхотен, изяде се още топъл за нула време!
47.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2019
Вкусно
46.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2017
И на мен ми се накъсаха половината омлети. Към омлетите с тиквичка сложих риган. Страхотен!
45.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2017
Ммммного вкусно. Сготвих го за вечеря, нямаше време за охлаждане, но и топъл е много добър!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: