Омлет със спанак, леща и бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2008
Омлет със спанак, леща и бекон
 
Необходими продукти:
6 яйца
2 шепи спанак
1/2 ч. ч. леща
50 г бекон
50 г кашкавал
50-60 мл прясно мляко
2 стръка лук
3-4 стръка магданоз
1 с. л. зехтин
2-3 щипки чубрица
1-2 щипки чесън на прах
бял пипер и сол на вкус
зехтин за пържене


Начин на приготвяне:
1
Омлет със спанак, леща и бекон
Лукът се нарязва наситно и се запържва до зачервяване на бавен огън в нагорещен зехтин заедно с нарязания на кубчета бекон.
2
Омлет със спанак, леща и бекон 2
Готовите лук и бекон се прехвърлят в купа.
3
Омлет със спанак, леща и бекон 3
Лещата се сварява в подсолена кипнала вода, след което се охлажда със студена вода и се отцежда.
4
Омлет със спанак, леща и бекон 4
Сварената леща се слага в купата с лук и бекон и се разбърква.
5
Омлет със спанак, леща и бекон 5
Овкусява се с чубрица, чесън на прах и наситнен магданоз.
6
Омлет със спанак, леща и бекон 6
Спанакът се нарязва надребно, след което се бланшира. Отцежда се, нарязва се наситно и се разбърква с лещата.
7
Омлет със спанак, леща и бекон 7
Млякото се смесва с разбитите яйца и се овкусява със сол и бял пипер.
8
Омлет със спанак, леща и бекон 8
Сместа се разделя на равни порции, от които се изпържват омлети. Във всеки омлет се поставя плънка от спанак, леща и бекон.
9
Омлет със спанак, леща и бекон 9
Отгоре се настъргва кашкавал и омлетите се запичат във фурна, докато кашкавалът получи златист цвят.
10
Омлет със спанак, леща и бекон 10
Изпечените омлети се прегъват през средата и се сервират поръсени с пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: