Омлет с аромат на трюфели в орехово „Песто“

Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2010
Омлет с аромат на трюфели в орехово „Песто“
 
Необходими продукти:
8 яйца
1 с. л. олио от трюфел (консервиран или паста от трюфел)
50 мл прясно мляко
200 г пражка шунка
2 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло
2–3 стръка мащерка за украса (или други пресни подправки)
сол на вкус
50 г орехи
2 скилидки чесън
1/3 връзка магданоз
70 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват, добавя се олиото, млякото и сол. Разбъркват се добре.
2
Шунката се реже на жулиен.
3
В загрят тиган, намазнен със зехтина и маслото, се сипва от яйчната смес и се правят омлетите. След това се навиват на фунийки и в тях се поставят лентите шунка.
4
Продуктите за пестото се поставят в подходящ съд и се пасират.
5
Омлетите се аранжират в подходящи чинии, върху тях се разпределя пестото и се украсяват с мащерката.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: