Олади

Малки пухкави палачинки, поднесени с вкусен ябълков сос
Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г брашно от елда
120 г бяло брашно
120 мл вода
300 мл кефир
2 белтъка
1 с. л. мед (+ за сервиране)
1 щипка сода
1 щипка сол
олио за намазване

за гарниране:
1 ябълка сорт „Грени Смит“
2 с. л. кафява захар
100 мл животинска сметана
2 с. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
Олади
Двата вида брашно се смесват. Добавят се содата и солта и се разбърква.
2
Олади 2
Кефирът се смесва с водата и меда.
3
Олади 3
Течните съставки се сипват към сухите и се разбива, до хомогенизиране. Добавят се разбитите на сняг белтъци и се разбърква внимателно.
4
Олади 4
От сместа, в намазнен с олио тиган, се изпичат малки пухкави палачинки.
5
Олади 5
Ябълката се обелва, почиства се от семките и се нарязва на кубчета. Сипва се в тиган, заедно със захарта, разбърква се и се оставя, докато започне леко да се карамелизира.

6
Олади 6
Добавят се маслото и сметаната, разбърква се отново и се дърпа от огъня.

7
Олади 7
Оладите се сервират с ябълковия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: