Октопод на грил тиган с гарнитура от леща

Истински деликатес
Източник: Бон Апети
Дата: 10.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г бейби октоподи (охладени)
1 лимон
1 дафинов лист
70 мл зехтин „Екстра върджин“
50 г сушени домати
1 ч. л. риган
20 г каперси
4 скилидки чесън
сол на вкус

за гарнитурата:
150 г френска зелена леща
1 малка глава червен лук
1 скилидка чесън
100 г чери домати
50 г сушени домати
1 стрък стеблена целина
1 стрък пресен риган
1 стрък прясна мащерка
50 г зелени маслини (без костилка)
30 мл зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Октопод на грил тиган с гарнитура от леща
Октоподите се варят около 40 минути, заедно с половината лимон и дафиновия лист, като се проверяват с шишче.
2
Октопод на грил тиган с гарнитура от леща 2
След това лилавата ципа по повърхността им се почиства внимателно (доколкото е възможно) и се разрязват на пет части.
3
Октопод на грил тиган с гарнитура от леща 3
Сокът от останалия лимон се смесва със зехтина. Добавят се наситнените чесън, сушени домати и каперси и се поръсва с ригана. Октоподите се мариноват в тази смес за една нощ.
4
Октопод на грил тиган с гарнитура от леща 4
Гарнитурата се приготвя като лещата се сварява във вода, отцежда се и докато е още топла, се смесва с разрязаните надве чери домати, наситнените чесън, сушени домати, маслини, лука и целина. Поръсва се с мащерката и ригана и се овкусява със сол и зехтин.

5
Октопод на грил тиган с гарнитура от леща 5
Октоподите се запичат на грил тиган от всяка страна - до златисто.
6
Октопод на грил тиган с гарнитура от леща 6
Посоляват се и се сервират с лещата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: