Океански кликач със спанак и зеленчуци

Гост: Виктор Ангелов
Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2002
Океански кликач със спанак и зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 филе от кликач
1 пакет бутер тесто
400 г спанак
50 г масло
2-3 скилидки чесън
2 моркова
1 стрък праз
1 яйце
4-5 с. л. сметана
индийско орехче
черен пипер и сол на вкус
50 г масло
50 г перно (или мастика)
1 глава лук
1 в. ч. вермут
1 ч. ч. сметана
1 с. л. брашно
2 щипки шафран (или куркума)
лимонов сок
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:
1
Океански кликач със спанак и зеленчуци
Празът и морковите се нарязват на тънки ивички и се бланшират в подсолена кипяща вода за 2-3 минути.
2
Океански кликач със спанак и зеленчуци 2
Спанакът се сотира в масло на силен огън. Подправя се с нарязан чесън, сол, черен пипер, индийско орехче и хубаво се разбърква. Яйцето се разбива със сметаната, докато се смесят.
3
Океански кликач със спанак и зеленчуци 3
Тестото се разрязва на две и по дължината се слагат морковите и празът, върху тях – рибата и спанакът. Краищата на тестото се намазват с яйце и сметана. Покрива се с другия лист тесто и ръбовете се запечатват с вилица.
4
Океански кликач със спанак и зеленчуци 4
Рулото се слага в намазана с олио и покрита с хартия за печене тава и обилно се намазва с яйце. Първите 10 минути се пече на 220 градуса, след това температурата се намалява на 160-180 градуса и се пече до готовност.
5
Океански кликач със спанак и зеленчуци 5
В масло се запържва нарязаният наситно лук. Поръсва се с брашно, разрежда се с вермут и перно, сипва се сметаната, подправя се с шафран, лимонов сок, черен пипер и сол и се оставя леко да се сгъсти. Рибата се поднася със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: