Охридска телешка чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сварено телешко месо от плешка
1 морков
1 картоф
1/2 глава лук
1 к. ч. грах
3 с. л. олио
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. универсална подправка
1 кубче телешки бульон
черен пипер и сол на вкус
магданоз за поръсване
1 жълтък
10 г краве масло
1 ч. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Охридска телешка чорба
Oлиото се налива в тенджера и се загрява. Сипва се брашното и когато се запържи, се добавят нарязаният на кубчета морков и наситненият лук.
2
Охридска телешка чорба 2

Подправя се с универсалната подправка, сол и черен пипер на вкус и се налива разтвореният в 1/2 л вода телешки бульон. Разбърква се и се сипват грахът и нарязаният на кубчета картоф.


3
Охридска телешка чорба 3
Предварително свареното телешко месо се нарязва на малки парчета и се прибавя към чорбата.
4
Охридска телешка чорба 4
В купичка се слагат жълтъкът, лимоновият сок и маслото и хубаво се разбиват. Сварената супа се залива със застройката, разбърква се, поръсва се с нарязан наситно магданоз и е готова за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


315 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: