„Охлюви” със сирене и орехи

Замесени от пълнозърнесто брашно, с аромат на чубрица
Източник: Бон Апети
Дата: 28.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г пълнозърнесто пшенично брашно
300 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая (7 г)
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
зехтин за намазване
брашно за поръсване

за плънката:
400 г овче сирене
100 г печени орехи
1 ч. л. чубрица
2 яйца
1 жълтък за намазване


Начин на приготвяне:
1
„Охлюви” със сирене и орехи
Брашното се смесва със солта, налива се топлото мляко, слагат се захарта и сухата мая.
2
„Охлюви” със сирене и орехи 2
Замесва се меко тесто.
3
„Охлюви” със сирене и орехи 3
Прехвърля се в купа, поръсва се с брашно, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса. 3. Плънката се приготвя като към натрошеното сирене се прибавят накълцаните орехи, яйцата, чубрицата и се разбърква.
4
„Охлюви” със сирене и орехи 4
Втасалото тесто се разточва върху набрашнен плот на правоъгълник с дебелина 1 см, а краищата му се изрязват.
5
„Охлюви” със сирене и орехи 5
Върху него се разпределя плънката и се навива стегнато руло.
6
„Охлюви” със сирене и орехи 6
Краищата отново се изрязват и рулото се реже на парчета с дебелина 2–3 см, като охлювчета.
7
„Охлюви” със сирене и орехи 7
Подреждат се с отвора нагоре в намазана със зехтин тава с незалепващо покритие и се оставят да втасат повторно.
8
„Охлюви” със сирене и орехи 8
Намазват се с жълтък, разреден с няколко супени лъжици вода.
9
„Охлюви” със сирене и орехи 9
Пекат се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: