„Охлюви“ с маслинова паста

Ефектен краен резултат с малко на брой продукти
Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
150 мл зехтин „Екстра върджин“
100 г маслинова паста (тъмна)
100 г краве сирене
1 стрък розмарин
1/2 ч. л. бакпулвер
1 яйце


Начин на приготвяне:
1
„Охлюви“ с маслинова паста
Брашното, зехтинът, бакпулверът, яйцето, наситненият розмарин и сиренето се разбиват в блендер, докато се получи тесто.
2
„Охлюви“ с маслинова паста 2
Тестото се покрива с прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 30 минути.
3
„Охлюви“ с маслинова паста 3
След това тестото се разточва с помощта на лист пергаментова хартия.
4
„Охлюви“ с маслинова паста 4
Намазва се с маслиновата паста.
5
„Охлюви“ с маслинова паста 5
Завива се на руло.
6
„Охлюви“ с маслинова паста 6
Нарязва се на парчета с дебелина от половин сантиметър.
7
„Охлюви“ с маслинова паста 7
Парчетата се подреждат в тави с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 10 минути.

8
„Охлюви“ с маслинова паста 8
Готовите „охлюви” се охлаждат и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2016
Ето я и поредната доза :)
5.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2016
Правя за пореден път
4.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2016
Прекрасни са! Вече са най-любимите ми соленки!
3.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
За втори път ги правя! Много се харесват вкъщи :) Препоръчвам!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2015
Константин, може да пробваш с нахутено брашно. Ще се радваме, да споделиш резултата с нас.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: